Locatie

Van Opel dealer naar escaperoom


In de komende jaren zal de firma Batenburg voor de locatie aan de Raadhuislaan, waar eerst een Opel dealer gevestigd was, woningen gaan ontwikkelen.

Tot die tijd baten de ondernemers Marcel, Stephan en Mark hier escaperooms uit.
Al tijden zochten de drie ondernemers van Escape Experience naar een geschikte locatie om hun escaperoom een plek binnen de gemeente te geven. Zij zochten naar een plek nabij het centrum, groot genoeg voor meer dan één kamer en betaalbaar.

Na contact te hebben gehad met de nieuwe eigenaar van het pand aan de Raadhuislaan was de kogel snel door de kerk en hadden zij een contract voor de komende vier jaar.
Het was een hele onderneming om van de uitstraling van een garage een gezellige ontvangst en spannende entree te maken. Hier zijn ze dan ook ruim drie maanden mee bezig geweest. Het resultaat mag er dan ook wel zijn. De ondernemers hebben alles zelf gedaan en zijn trots op het resultaat.
Escape Experience begint met één escaperoom genaamd The Artifact. Een mysterieuze steen bedreigt de mensheid en dient snel te worden gestabiliseerd. De escape bestaat uit meerdere ruimtes, wat het allemaal nog gaver maakt. De kamer is ook bijna geheel computer gestuurd met kleine computers en zit vol geluids- en lichteffecten.
Dit jaar nog willen ze er een tweede escaperoom in zetten om grotere groepen kwijt te kunnen.